tiistai 23. toukokuuta 2017

Tuplablogivinkki: Sata tarinaa ja liitupölyä

Aurinkolasit, joiden alla lukuristikko.

Kesä koitti Pirkanmaallekin pariksi päiväksi, joten tässä varsin omasta tekstistä vapaa blogitöräys: pari linkkiä, joita olen kevään varrella alkanut seurata aktiivisesti. Asiallisempi blogitoiminta jatkuu sään kylmetessä eli varsin pian!

Sata tarinaa matematiikasta

Mitä yhteistä on meteorologilla, materiaalikemistillä ja käyttöliittymätutkijalla? Kaikki tarvitsevat työssään matematiikkaa — ja ovat kertoneet siitä Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön Sata tarinaa matematiikasta -blogissa. Minullakin oli hiljan kunnia höpistä siellä, mutta muiden tarinat vasta jänniä ovatkin. Odotan innolla tulevia vieraita! (Ja sitä, tuleeko sata täyteen...)

Chalkdust Magazine

University College Londonin matematiikanopiskelijat toimittavat pari kertaa vuodessa ilmestyvää Chalkdust Magazine -lehteä, joka tarjoaa lyhyitä juttuja matematiikasta kiinnostuneille. Sivustolla on lisäksi viikottaista blogitoimintaa. Oma mielipiteeni on, että kyseessä on kaikin puolin erinomainen lehti, ja sitä voi vieläpä lukea ilmaiseksi!

Lehden lukuristikot muuten ovat aika makeita. Sallinette, että palaan sellaisen pariin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat moderoituja — yritän hyväksyä kommenttisi mahdollisimman pian. Voit kirjoittaa kommenttiin LaTeX-koodia tai yksinkertaista HTML-merkintää: lue lisää Kommentointi-sivulta.