torstai 4. huhtikuuta 2019

Lue Tyyppiarvoa!

Minulla on Nollakohtaan varmaan viisi tekstiä, joita en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa loppuun (tai joissakin tapauksissa edes alkuun), eikä tämä päivä ei tuota poikkeusta sen suhteen. Sen sijaan olen viime viikkoina ehtinyt kirjoittaa Tyyppiarvoon, Suomen tilastollisesti merkitsevimpään julkaisuun. Tätä verkkolehteä/blogia ylläpitävät Helsingin yliopiston tilastotieteen opiskelijat, joiden joukkoon minäkin sivuaineen puolesta kuulun. (Itse asiassa suosin heidän opiskelijahuoneellaan norkoilua, vaikka matemaatikoksi itseni laskenkin.)

Noin kuukausi sitten pohdin uhkapelurin tuhoa ja höpsismiä. Isompi juttu on kuitenkin eiliseltä: massiivinen tietopaketti siitä, miten Suomessa (ja kaikkialla muuallakin) äänestetään väärin. Sieltä löydät luultavasti enemmän kuin olet koskaan halunnutkaan tietää vaalitavoista!

1 kommentti:

  1. Kiitos lukuvinkistä, olenkin kaivannut tämän blogin kaltaista luettavaa ja pohdittavaa

    VastaaPoista

Kommentit ovat moderoituja — yritän hyväksyä kommenttisi mahdollisimman pian. Voit kirjoittaa kommenttiin LaTeX-koodia tai yksinkertaista HTML-merkintää: lue lisää Kommentointi-sivulta.