perjantai 2. syyskuuta 2016

Tervetuloa

Nollakohdat ovat niitä muuttujan $$x$$ arvoja, joilla yhtälö $$f(x) = 0$$ toteutuu.

Nollakohta on blogi matematiikasta. Sen tarkoitus on jakaa matematiikan ilosanomaa mahdollisimman monelle, keinoinaan osa-alueet joista koulussa ei puhuta, historian ja henkilöiden liittäminen teorioihin, muuten vain hämmästyttävät havainnot ja yleisen rento suhtautuminen. Tai se ainakin olisi tavoite. Suomenkielisiä matikkablogeja on harmittavan vähän, joten siinäkin suhteessa tässä on jotain.

Aion julkaista tekstejä pari kertaa viikossa. Ensimmäisinä ohjelmassa on muun muassa todennäköisyyksiä, äärettömyyden ilmentymiä, havaintoja lukuteoriasta sekä muutama tarina matematiikan historiasta. Lisäksi aion vinkata lisää luettavaa matematiikasta kiinnostuneille.

Vaikka eniten tästä blogista saavat irti jo matematiikasta kiinnostuneet suunnilleen lukioikäiset, pyrin pitämään kirjoitukset lähestyttävinä kenelle tahansa muullekin. Mitään suurempia ennakkotietoja ei tarvitse olla, enkä vaadi ratkaisemaan yhtään yhtälöä. Olen itsekin vasta alussa matkallani syvemmälle matematiikkaan, ja haluan jakaa kokemuksiani!

Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat moderoituja — yritän hyväksyä kommenttisi mahdollisimman pian. Voit kirjoittaa kommenttiin LaTeX-koodia tai yksinkertaista HTML-merkintää: lue lisää Kommentointi-sivulta.